Aktuellt

Bengt Berg

Hej

Söndagen den 22 september träffades vi i Kalmar för att bland annat besöka Bengt Bergs barndomshem. Ni som tyvärr inte kunde komma, så måste jag säga att ni missade mycket. Vi hade en fantastisk dag i goda vänners lag, och vädret var med oss hela dagen.

Marianne Lindberg och Else Ribbe var med oss hela dagen och båda hade bott i Bengt Bergs barndomshem. Elses familj bodde där i ca 55 år så Else var uppvuxen där. Därefter flyttade Marianne dit och båda hade mycket att berätta.

Bengt Bengtsson, medlem i Sällskapet är en levande uppslagsbok när det gäller Kalmar, han berättade bland annat om familjen Wahlbom. Johan Gustaf Wahlbom var ju Bengt Bergs mormorsfarfar. Vi besökte stadsparken där Wahlboms lusthus finns idag.

Där efter åkte vi till Villa Solbacken som ligger på Svenskudden. Vi åt en härlig brunch och när vi var mätta och belåtna kom Ingemar Nilsson tidigare ägare till Villa Solbacken, idag äger hans barn resturangen, och berättade om Svenskuddens historia och då även Villa Solbacka.

Som vanligt hade Jonny med sig några böcker som han förevisade och efter en fantastisk dag åkte var och en hem till sitt.


Ett stort tack till Lasse för att han ordnat en mycket intressant dag och även ett stort tack till Bengt. Jag får inte glömma Birgitta som hjälpt Lasse med släktforskning runt Bengt Berg.


Boken om Bengt Berg finns  till försäljning på:

 

Riksdagsmannagården i Törneryd


Eriksberg


Kosta  Viltpark


Man kan även köpa den direkt av mig, Bibbi Brorsson.En bibliofilupplaga på 80 exemplar trycks samtidigt och ges ut tillsammans med ett grafiskt blad.

Bibliofilupplagan kostar 1000 kr/bok.


Boken ges ut under eget förlag av författaren Bibbi Brorsson


Boken kan beställas på mail: bibbi@bibbibrorsson.se

Natasha Illum Berg gör film tillsammans med filmaren Kira Godal.

För mera information gå in på sidan https://skypaths.wordpress.com/ och Facebook-sidan https://www.facebook.com/skypathsthefilmVi är nu 50 medlemmar i Bengt Berg-Sällskapet och vi hälsar nya medlemmar välkomna.Bibliografin över Bengt Berg verk "Bengt Berg - Ett bidrag till en bibliografi" skriven av Ulrik Lohm

Boken finns att köpa bl.a på Eriksberg, hos Ulrik Lohm och Jonny Karlssons antikvariat "Holje bok"


Priset är 100 kr
© Upphovsrätten till bilderna som Bengt Berg tagit tillhör, Bengt Bergs barnbarn. Eftertryck förbjudes.

Skicka frågor och kommentarer till webbredaktören